lekker van bij ons

Published by on woensdag 03.11.2010 at 21:51 in familiezaken | keukenprobeersels | vleesloos

Sinds augustus hebben we opnieuw een groentepakket. Wekelijks levert de Gastvrije Aarde, een boerderij uit Horebeke, ons een mooi assortiment biogroenten.  Enkele jaren geleden hadden we ook al eens zo’n abonnement, maar door de verhuis van het depot vlakbij werd dat opgezegd. Bovendien kwam de snijbiet ons wat ‘de oren uit’. Niet dat snijbiet niet lekker is, maar om de twee weken in de winter is toch van het goede teveel. Daarom besloten we deze keer bij een andere groenteleverancier aan te kloppen.

20101102_groentenpakket_002Nu, drie maanden later, zijn we nog steeds zeer enthousiast over de Gastvrije Aarde. Kraakverse seizoensgroenten, prima kwaliteit en een grote variatie. Echt niet de verlepte groenten waar sommige mensen biogroenten mee associëren. Op enkele dagen is ons klein pakket op. Niet zo moeilijk natuurlijk, een vegetarische maaltijd bevat al snel een vijftal groeten en waar de kinderen niet zo dol op zijn belandt in de soep. Maar het leukste eraan is de grote variatie. Iedere week een verrassingspakket met bekende en minder bekende groenten, een verademing als je het anders moet doen met het aanbod in de plaatselijke GB. Gisteren kregen we bijvoorbeeld heel lekkere winterpostelein, waar vandaag een slaatje met peer, feta en amandelnoten van gemaakt werd. En de meeste andere groeten zullen morgen omgetoverd worden tot een heerlijke hutsepot. Als dat niet winters is, zo midden in de herfst.

No comments yet.

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.