Het klokje rond

Published by on zaterdag 11.12.2010 at 22:41 in familiezaken | finn | overpeinzingen

Sinds enkele dagen slaapt Finn door. Jawel, niet alle baby’s slapen door vanaf 10 weken [Cas] of vanaf 3 maanden [Marthe]. Nee, sommigen blijven wakker worden voor een slokje water of zijn verknocht aan hun flesje melk. Finn werd meestal rond 11 uur wakker voor een klein flesje melk. Na drie minuten drinken draaide hij zich om en sliep hij verder, dus lastig was dat kleine intermezzo allerminst.

20090608_eerste_bezoek_aan_hun_nieuwe_broer_037Nu, enkele dagen nadat hij 18 maanden werd, heeft hij als het ware door dat hij daar toch wat te groot voor wordt. Of heeft het ermee te maken dat hij soms ’s namiddags niet meer slaapt?  Tot voor kort sliep hij nog altijd twee keer per dag – een luxe die we bij onze andere kinderen niet kenden. Maar nu doet hij meestal een dutje van 9 tot 11 of 12 uur en dan blijft hij wakker tot na het avondeten. Dan zwaait hij blijgezind naar iedereen om zich heen, vraagt zijn ‘me’ [melk] en met z’n tuutje en zijn onafscheidelijk konijn is hij in 1-2-3 in dromenland. Daarin spant hij dan weer wel de kroon. Geen gedoe, geen resem slaapliedjes om hem rustig te krijgen, nee, zijn slaapmobiel speelt het gekende deuntje, een kus, een aaike en klaar. Tot hij 12 uur later weer fris en monter is, klaar voor een nieuwe dag vol avontuur…

No comments yet.

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.