Boecht van Dunaldy

Published by on zondag 06.11.2011 at 13:39 in beestenboel | familiezaken | overpeinzingen | uit pure frustratie

Ik zou het er niet over hebben, maar het moet er toch eens uit, op gevaar af vanaf nu voor ‘geitenwollensok’ versleten te worden. Aanleiding is een kort bezoekje aan de Aldi. We reden er voorbij en Geert vertelde al lachend dat er wollen ondergoed in de aanbieding stond. Ik kon het nauwelijks geloven en moest het met eigen ogen zien.

20111031_finn_thuis_043Maar wat ik zag en voelde was helemaal iets anders dan al het wollen ondergoed dat wij in huis hebben, en dat is ondertussen toch al een behoorlijke collectie. Nochtans was op de verpakking te lezen waarom merinowol zo aangenaam is en wat de voordelen ervan zijn. Alleen stond er ook in kleine letters onder: 100 % cotton. En toch durfden ze er 19, 99 euro voor vragen! Mijn haar kwam recht. Dit leek mij iets voor de Keurinsdienst van Waarde, maar tot op vandaag blijft het wachten op een Vlaams equivalent. Jammer, want het levert fijne televisie op en het maakt je wijzer en kritischer als consument.

20111031_finn_thuis_038En ja, ook wol namen ze al eens onder de loupe. Want de ene wol is de andere niet en het meeste van wat op de markt te koop is, is jammergenoeg dieronvriendelijk ‘geoogst’ en wordt zwaar chemisch behandeld. Gelukkig is het wol-zijden ondergoed van de bekendste merken [mijn favorieten blijven Living crafts, Cosilana en Engel] geproduceerd met aandacht voor dier en milieu. Het kan duidelijk ook anders. Is het toeval dat de meeste merken Duits zijn? Ik ben allesbehalve Duitsgezind, maar hier moet ik hen toch nageven dat ze mooie dingen maken [maar Aldi is ook Duits dus gelieve niet te veralgemenen]. Niet alleen ondergoed natuurlijk, wat dacht je van de kledij in gekookte wol van Disana? Onze Finn is in ieder geval al verknocht aan zijn salopette. “Lekker warme broek”, zegt hij zelf. Wat was dat ook alweer over de waarheid en de kindermond?

2 Comments to Boecht van Dunaldy

 1. Sarah says:

  november 8th, 2011 at 20h08

  Een heerlijk wol-praatje!
  Onze jongens dragen die salopetten ook. De grote jongen in hetzelfde bruin, de kleine jongen in donkerpaars. We hebben ook de jasjes…zelfde heerlijkheid.
  En die boecht…vooral laten liggen. En hopen dat de mensch bezint eer hij begint!
  En een wollen broek met blote voetjes…heerlijke combinatie!

 2. marijkev says:

  november 9th, 2011 at 22h26

  Grappig! Onze Finn heeft ook zo’n zalig jasje… in het donkerpaars. Leuk dat je reageert op onze stukjes!